Eerste slachtoffer met gemene grap is zojuist bekend

Probeer dit zeker niet zelf uit, gewoon voor het instant populariteitsgevoel van wat likes: je kan er iemand mee doden. We hebben het over de ‘skull breaker challenge’, die twee studenten in Spanje op TikTok lanceerden. Artsen waarschuwen voor deze nieuwe challenge, die viraal gaat en die wel degelijk fataal kan zijn. Ook een Amerikaanse moeder postte harde beelden op Facebook van haar gewonde zoon als waarschuwing voor anderen.

De levensgevaarlijke stunt werd de ‘tripping jump challenge’ of ‘skull breaker challenge’ gedoopt, zo meldt Forbes. Die laatste Engelse verwijzing naar een schedelbreuk verraadt al wat de enorme risico’s zijn. De uitdaging gaat als volgt. Drie personen staan naast elkaar en lijken van plan samen in de lucht te springen. Maar de twee op de flank halen de nietsvermoedende persoon in het midden met een stevige tackle onderuit, terwijl hij nog in de lucht hangt. Het slachtoffer smakt keihard achterwaarts tegen de grond, met het hoofd, de nek en de rug eerst. Hilarisch voor de flankspelers en de persoon met de camera. Zij pakken er achteraf graag mee uit op sociale media om zo likes te verzamelen.

Enkele dagen na Hodson liet Teri Wimmer Smith, een mama uit Alabama, ook via Facebook weten dat haar zoon Parker bij dezelfde “grap” twee beentjes in zijn pols had gebroken en dat hij moest worden geopereerd. ,,Ouders, leer je kinderen dat deze onzin gevaarlijk is”, schreef ze.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *