Oeps, zijn die pakketjes uit China toch helemaal niet zo veilig als je dacht

Wij Nederlanders zijn in een paar dingen erg goed. En dat is voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en zeiken. Laten we met het eerste eens beginnen, want wij Nederland kopen onszelf helemaal scheel aan pakjes in China. Lekker goedkoop en bijna niet van echt te onderscheiden. Ja, af en toe zeiken we nog even als er een bedrijf wat al 40 jaar in de binnenstad zit omvalt dat we het niet kunnen begrijpen. Maar dat heeft natuurlijk allemaal te maken met die goedkope pakjes uit China.

Ja, moeten ze die zooi maar goedkoper maken zegt Janny uit Meppel. Nou Janny, die pakjes kunnen zo goedkoop zijn, omdat ze in China met een aantal belangrijke zaken geen rekening hoeven te houden. En Lubach stelde de werkwijze van Chinese webwinkels aan de kaart in zijn uitzending van gisteren. Misschien toch even meepakken als je klaar bent met bestellen?